Waarde bezoeker,

 

 

Welkom in het Motormeyer OnLine Automuseum. Kijkt u rustig even rond. Nergens aankomen!

 

 

Hier vindt u enige afbeeldingen, voor u geselecteerd uit anders moeilijk vindbare -daarom bijzondere- auto-documentatie.

 

 

De zeldzame MB600-brochure uit midden 70-er jaren:

 

 

 

 

In het boekje staan de bekende 600 en Pullman foto’s, plus wat interieurshots, zoals die ook wel in andere boekjes staan. Maar hier is een supplement bij, met afbeeldingen van de zogenoemde "Sonderausführunge", waaronder de Landaulet. Bijzonder is, dat er een 4-deurs Pullmann met vis-a-vis interieur bestaat:

 

 

 

 

Er staan wat extra’s in beschreven zoals radio-bediening achterin, vouwtafeltjes, een separatieruit, maar ook een scheerapparaat en een koelkastje:

 

 

 

 

Verder wil men in een 600 een bakelieten `telephoon’ en een dictafoneer-apparaat bij de hand hebben. Die zijn er. Het zijn nou eenmaal lekkere karren. De standard-Koffersatz staat wel vlot, op zijn Duits. De TV is een Blaupunkt,  natuurlijk. De  hier getoonde carosserie heeft een schuifdak achter:

 

 

 

 

 

Het Motormeyer OnLine Automuseum heeft verschillende merken in huis. Een ijverige autoverkoper in De Bilt gaf ons ooit, tijdens een werkbezoek door de meest competente Motormeyer chauffeurs,  de complete foldercollectie uit de burealade van zijn baas. De oudste Rolls-Royce / Bentley brochures die wij hebben zijn die van de Silver Cloud II / S2 van 1959/60.  Hieronder ziet u de Bentley S2:

 

 

 

 

Steengoed model hoor. De oorspronkelijke Clouds uit 1955, met een 6-cylinder lijnmotor van 4887cc, hebben soms nog geen rem- en stuurbekrachtiging (gewicht van de auto: 2280 kilo)! De latere 6230cc V8 Clouds II en III hadden die gelukkig wel, als standaard. Maar getint glas was extra. De 6-cylinder start altijd (en je hoort hem nooit).

 

In het Silver Cloud-boekje vonden wij een oningevuld gebleven (!), Rolls-Royce garantiebewijs:

 

 

 

 

 

Tenslotte nog, hier een portret van een bijzondere coachbuilt Rolls-Royce, The Emperor. De saaie Mulsanne ziet er op verlengde wielbasis wel serieus uit. Deze prent komt uit een catalogus over speciale Rolls-Royce en Bentley modellen:

 

 

 

 

 

Het Motormeyer Automuseum is hiermee nog lang niet af. We hopen echter dat u zich hier toch even heeft kunnen vermaken. Vergeet u uw jas en parapluie niet?

 

 

 

 

Met groet van

De Jongens

 

 

 

 

 

 

© 2006-2199

www.motormeyer.nl